Wednesday, July 11, 2018

Kembali Fokus...

Bulan Syawal dahpun hampir ke penghujung. Cuti raya dah lama berlalu. Persekolahan dah berjalan seperti biasa. Walaupun seronok bercuti bersama keluarga, bila time sekolah...kena sekolahlah.

Begitulah juga Haziq, walaupun seronok dengan aktiviti-aktiviti yang menarik, sampai masanya kena kembali semula ke sekolah. Oleh kerana masih lagi dalam suasana raya, maka pada 07/07/2018, pihak sekolah telah mengadakan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2018 bertemakan Kesultanan Melayu Melaka dengan slogan "Muafakat Membawa Berkat'.

Dah namapun Raya, pelbagai juadah disediakan. Persembahan dari setiap firqah dan juga persembahan khas dari ibu bapa firqah Itqan.

Oleh kerana kekangan masa dan jarak, ibu bapa Haziq tidak dapat hadir untuk memeriahkan majlis. Mungkin di lain kesempatan. Insya Allah.

Hmm...dengar khabar, Haziq tidak dapat turut serta dalam persembahan Firqahnya pada hari tersebut kerana Sampin Sekolahnya Hilang. Biasalah bila dah duduk asrama. Hilang dan asrama memang tidak dapat dipisahkan. Jodoh kot. Hehehe. Dah namapun Sampin sekolah, kenalah ganti sebab ianya akan selalu dipakai. Jangan hilang kali kedua dahlah!!

Kesempatan ini juga diucapkan TAHNIAH kepada Mohd Irfan Bin Ramle (sepupu Haziq) yang telah mendaftarkan diri pada 03/07/18 yang lalu di Kolej Mara Banting menjadi pelajar IB (International Baccalaureate) sebagai persediaan sebelum berangkat ke luar negara. Insya Allah.

Semoga Haziq juga akan mengikut jejak langkahnya...so kenalah FOKUS...


No comments: