Tuesday, February 9, 2016

Haziq Masih Beraya Di JB

Bulan Syawal dah sampai ke penghujungnya, tapi Haziq dan keluarganya di Johor masih lagi meriah dengan sambutan Marhaban setiap malam. Aktiviti ni memang si Haziq suka. Suara dia ler yang kuat dan lantang. Tapi malam tadi dia kurang sihat. Terpaksalah ayahnya menghantar haziq balik rumah dan duduk sorang2. Memang tak larat benar tu. Kalau setakat sakit sikit...memang Haziq tak der hal punya.
Tahun ni, disebabkan Haziq beraya di kedah, maka kuranglah gambar-gambar rayanya yang dapat dirakam. Tapi sempat jugalah 'paksa' dia posing bila dia balik beraya di Melaka. Tahu2 sajalah, sekarang ni nak suruh dia posing punyalah susah. Mungkin sebab dari kecil dia dah muak dengan kamera kot.
Walaupun begitu, untuk tahun ini, dia dah pandai gunakan kamera video ayahnya untuk merakam gambar semasa beraya. Dan disebabkan minatnya itu, sebagai hadiah dapat no. 1 tempohari, ayahnya telah belikan Haziq camera. Manalah tahu, dari minat mungkin akan boleh mendatangkan hasil suatu hari nanti. Yang penting dorongan dan galakan.
Oklah, semasa Haziq beraya di rumah Mak Longnya tu hari pada raya ke-4, sempatlah merakam gambar dan aksinya selepas puas dipujuk. Hehehe..
Jom tengok.. 

(Update via Fotopages - Ahad 25.09.2011)
No comments: